Clatite cu ciuperci la cuptor

Daca ar fi sa fac un top al mancarurilor dupa criteriul irezistibile sau cele mai bune de pe pamantul asta, cu siguranta in el ar intra clatitele, undeva pe un loc fruntas. Si desi dupa ce am mancat in Olanda pentru prima data clatite cu sunca si cascaval, deci stiam ca exista si sarate, tot de clatitele din Cocoon imi aduc aminte mai bine la capitolul asta... Si prefer oricand o portie de clatite sarate unora dulci ;)

Desi reteta e clasica si foarte simpla si intuitiva, o postez totusi, in scopul inspirarii celor care nu mai stiu ce sa gateasca ;)

Ingrediente:

- 3 oua

- 10-15 linguri de faina

- un praf de sare (adica un varf de lingurita)

- lapte

- apa minerala

- 400 g ciuperci proaspete

- o ceapa mica-medie

- patrunjel

- 2 lg smantana

- cascaval ras

Eu fac aluatul de clatite in felul urmator: pun cam 1 lg de faina la o clatita care vreau sa iasa, un pic mai multa faina daca le vreau mai groase cum e cazul de fatza. Pun sarea si 2 oua si le sparg omogenizand (se fac frecatei) cu lingura de lemn nu amestecand circular ci tercind ouale in faina cu fundul lingurii. Apoi adaug niste lapte cat sa se faca o consistenta de aluat fara sa stropeasca si inclin oala batandu-le tot cu fundul lingurii sa se omogenizeze cocoloasele de faina. Cand au disparut mai pun lapte pana aluatul curge gros si apoi cate un pic de apa minerala (asta deja o amestec circular) pana ajunge sa curga.

Coc in tigaie clatitele cu putin ulei la fiecare (mi-au ramas cateva si de mancat cu ceva dulce):

Ciupercile se curata si se spala, se taie rondele si se calesc intr-o tigaie mai adanca peste ceapa anterior inabusita in ulei. Eu am pus si putin ghimbir in ceapa, noua ne place. Ciupercile le-am lasat cu capac vreo 10 min ca sa transpire si sa lase apa, sa nu se arda ceapa. Fiecare are acum propria idee despre ce inseamna ciuperci facute, eu unde am citit reteta zicea ca in 7 minute sunt gata. La sfarsit am adaugat patrunjel si le-am luat de pe foc.

Se incinge cuptorul si se pregateste un vas termorezistent cu un pic de ulei uns pe fund sau cu unt. Se ia cate o clatita, se pun ciuperci pe mijloc si se ruleaza, apoi se aseaza rulourile inghesuite in vas.

Ultimul ou se bate cu smantana si se adauga cascaval ras cat incape ramanand o pasta, care se intinde peste rulourile din vas. Deasupra se mai poate presara cascaval ras si un pic de patrunjel proaspat si se da 10-15 min la cuptor (180-200 grade) Rezultatul arata cam asa:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Response to "Clatite cu ciuperci la cuptor"

  1. Anonim Says:
    13 august 2010 la 15:00

    Na, asta o am in program .....Arata nebunie...

  2. Regina de Cupa says:
    14 august 2010 la 23:38

    Eu am un vas de yena in care le pun la cuptor si reteta e pt 8 bucati. Din experienta pot spune ca e greu sa te limitezi la 2 de persoana (de obicei le fac cand am invitati), insa pe de alta parta sunt teribil de satioase, deci pot inlocui cu succes o cina. Evident se mai ppoate face loc oricand si pt niste clatite dulci...

Trimiteți un comentariu

Free Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design