Ficatei cu struguri si ciuperci

Reteta asta am luat-o de pe net dar am mai modificat-o, asa ca o postez. Mi s-a parut prea seaca si i-am facut un fel de sos.
Cautam de mult modalitati de a gati ficatul, pt ca nici Vladut nici Adi nu sunt fani ficat. La Adi a prins reteta asta, Vladut a mancat mai bine o supa :)
Oricum, e de incercat, ne-a placut tare!

Ingrediente:

- 500 gr ficatei de pui
- 200 gr ciuperci
- 150 gr struguri verzi
- un paharel de vin rosu sec
- 3 linguri de smantana
- faina

Se prajeste ficatelul (e una din activitatile mele preferate, prajirea ficatului :((( ). Se calesc separat ciupercile. Se pune peste ele vinul (eu am lungit si cu apa din motiv de copil si gravida la masa). Se pun ficateii si boabele de struguri taiate in jumatate si se mai lasa cateva minute pe foc. Se amesteca smantana cu faina, cu putina apa, sare si piper, si se adauga peste. Se mai lasa un minut - doua si gata.
Reteta era "de sine statatoare" dar mie mi-a aratat ca si cand ar avea nevoie de o garnitura. Asa ca am facut un orez fiert cu putin unt si busuioc, au mers perfect impreuna. Adi nu prea mananca nici orez, nici ficat, dar asta a fost reteta de succes.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Vinete pane cu sos Roquefort

Gagici, cred ca trebuie sa primesc un premiu pt activitatea presatata in ultima luna :)
Am mancat asa ceva intr-un restaurant din Sibiu care nu stiu daca mai functioneaza, dar mancarea asta n-o mai aveau acum un secol cand am fost ultima oara. Asa ca am presupus ce continea. Si a iesit delicios!

Ingrediente:
2 vinete
faina
un ou
150 gr branza cu mucegai
150 gr smantana
un catel de usturoi
150 gr maioneza
sare, piper
optional verdeturi

Vinetele le-am curatat de coaja, le-am taiat rondele si le-am facut pane. (date prin faina si dupa aceea prin ou, prajite in ulei).
Sosul: am facut o maioneza dintr-un ou (un galbenus, lamaie, mustar, ulei) si am blenduit-o cu smantana, branza zdrobita, catelul de usturoi pisat, sare si piper. De data asta n-am avut patrunjel proaspat, data trecuta am pus in sos si a aratat mai bine. Se serveste ca-n poza :P
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Salata de pui cu verdeturi si cous-cous

Ingrediente:

200 gr cous-cous
1 ardei gras
1 lamaie
2 cepe
2 catei usturoi
1 leg. marar, 1 leg patrunjel, o foie dafin
1 piept de pui
3 leg frunze de papadie (eu am folosit rucola)
ulei de masiline, sare, piper


Fierbeti intr-un litru de apa carnea de pui. Dupa un timp pneti si ceapa taiata sferturi, usturoiul, patrunjelul, mararul si foaia de dafin. Dupa ce au fiert, zeama se toarna peste cous-cous intr-un castron si se acopera. Dupa ce se umfla cous-cous-ul se scurge daca a mai ramas zeama si se pune pe farfurie. Deasupra se pun bucatele de ardei taiat, pui taiat si frunzele de rucola (sau ce verdeturi vreti sa folositi). Stropiti totul cu ulei de masline si zeama de lamaie.
Mie nu mi-a placut in mod deosebit, e prea sec pt mine. Dar cred ca e buna pt cele care prefera mancarea mai "light". E genul de mancare primaveratica. N-a fost rea.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Buseuri cu pui si marar

Ingrediente:

500 gr piept de pui
100 gr unt
200 gr faina
4 oua
200 ml apa
1 legatura marar
2 cepe verzi mari (sau o legatura)
eu am pus de la mine si branza Philadelphia si ardei, reteta era fara.


Se fierbe pieptul de pui. Intre timp se fierbe apa cu untul si cand clocoteste se adauga odata toata faina si se amesteca energic. Se ia vasul de pe foc si se adauga cate un ou, amestecand dupa fiecare pt omogenizare (eu am folosit mixer).
Din acest aluat se fac gogosele cu lingura sau cu cornet pt ornat si se coc in tava cu foaie de copt la foc potrivit. Intre timp se taie bucatele puiul, ceapa verde, ardeiul si mararul (marunt) si se amesteca. Se pune sare, piper dupa gust.
Dupa racirea gogoselelor se taie cate un capacel si se pune putina crema de branza si amestec din ingredientele taiate.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Placinta cu lamaie

Sunt in forma de-un timp :)))

De cate ori ii ziceam lui Adi sa ia aluat de foietaj, imi lua foi de placinta. Asa ca am vreo 3 pachete in congelator, de care am vrut sa scap. A iesit f subtire, mi s-a parut ca trebuie s-o arunc la cum arata, dar a fost foarte buna si a avut mare succes. Si se face usor.

Ingrediente:
- un pachet foi de placinta congelat
- 200 gr unt
- 200 gr zahar
- 5 linguri faina
- 2 cani lapte
- 2 lamai

Crema:
Se freaca untul cu zaharul. Se freaca separat faina cu jumatate de cana de lapte (eu cred ca am pus mai mult). Se pune restul de lapte (o cana jumate) pe foc, iar cand fierbe se adauga faina frecata cu lapte si se amesteca sa nu faca cocoloase. Cand e groasa se lasa la racit. Se adauga peste untul frecat si se adauga coaja rasa de la o lamaie si zeama de la 2 lamai. Eu le-am amestecat cu mixerul ca mi s-au cam facut cocoloase, a iesit bine pana la urma.

Se dezgheata foile si se pun una cate una in tava, stropindu-le cu putin ulei. Punem jumatate din ele, dupa care punem crema, si cealalta jumatate din cantitatea de foi. Se coace la cuptor cu foaie de copt, la foc potrivit, si se taie rece. A fost putin uleioasa dar am pus-o pe servetele inainte de a o servi.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Paste cu pui si seminte de floarea soarelui


Am atatea retete pe care se pare ca nu le-am scris ...
Ingrediente:
- 200 gr paste
- 2 dovlecei
- 300 gr ciuperci
- 50 gr seminte de fl soarelui (decojite :) )
- 200 gr telemea
- 300 gr piept de pui
- ulei, sare, piper, cimbru

Se spala dovleceii si se rad pe razatoare. Se taie ciupercile felii si se prajesc putin, dupa care se adauga si dovlecelul si se calesc impreuna. Se prajesc si semintele de fl soarelui intr-o tigaie fara adaos de grasime. Pieptul de pui se fierbe (eu l-am taiat bucati mici si l-am prajit ca ne place mai mult asa). Se taie cubulete branza, se fierb pastele. Peste dovlecelul calit se adauga semintelesi pieptul de pui, se pune cimbru, sare, piper. Se aseaza pastele pe farfurie, se presara cuburi de branza si amestecul de dovlecel.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Somon in foietaj cu garnitura de legume


Asta e o reteta facuta demult, dar nu am gasit-o postata, asa ca o scriu acum.
- 2 bucati file somon
- condimente pt peste
- 400 gr aluat pt foietaj
- 2 catei de usturoi
- o lamaie

Se condienteaza feliile de somon si se taie in 2-3 bucati. Se desface aluatul si se taie in asa fel incat sa obtineti niste patrate duble ca dimensiune fata de bucatile de somon (ale mele numai patrate n-au fost, dar orice figura geometrica e comestibila). Luam o bucata de aluat si se pune pe o jumatate somonul. Deasupra punem o felie de lamaie si usturoi pisat. Am "inchis" patratul de aluat si am lipit marginile cu pestele inauntru. Le-am pus pe foaie de copt intr-o tava la cuptor o jumatate de ora. La sfarsit le-am scos si le-am uns cu cate o lingurita de sos pesto amestecat cu ptuin unt. Le-am mai lasat 5 minute la cuptor.
Se poate face cu orice fel de garnitura potrivita pt peste.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Somon pe pat de ciuperci


Este o reteta de pe net dar adaptata, asa ca am hotarat sa o scriu.

- 600 gr somon (sau pastrav somonizat)
- 300 gr ciuperci
- o cutie smantana pt gatit (eu folosesc Grand Cucina)
- ceapa verde
- lamaie, sare, piper
- condimente pt peste
- unt

Am taiat pestele bucati si l-am condientat pe ambele parti. L-am pus intr-un vas yena uns cu unt. Ciupercile si ceapa, calite putin se presara peste peste. Se stoarce zeama de lamaie, sare, piper. Se pun cateva bucatele de unt pe deasupra, putina apa (max jumate de cana) si se baga la cuptor vreo 25 de minute. Se scoate si se varsa si smantana de gatit, dupa care se mai baga in cuptor inca 5 min.
Eu am fiert niste paste ca si garnitura, presupun ca merge bine si cu cartofi natur sau legume.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Supa de gulii

Mie-mi place supa de gulii, Adi n-o mananca de nici un fel, dar e sanatoasa si usoara.
- 2 gulii
- 2 morcovi
- un patrunjel
- telina (optional)
- o ceapa
- smantana
- faina
- un ou
- patrunjel, marar

Eu am facut marunte in robot ceapa, morcovul, patrunjelul si telina. Daca nu va plac legumele in supe taiati-le bucati. Le-am calit in putin ulei si dupa aceea am adaugat apa si guliile taiate cubulete. Le-am lasat pana au fiert si am frecat separat smantana cu faina si cu oul. Am adaugat treptat peste ele zeama din supa ca sa o lungesc, dupa care am adaugat maglavaisul in supa, pe foc. Am pus marar, patrunjel, sare, piper. Se poate pune si chimen optional, la noi in bucatarie nu va exista asa ceva. Am mai lasat-o de un clocot doua si gata. Se serveste cu crutoane de paine si eventual supliment de smantana.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Ciocolata de casa

La indemnul unor prietene si la reactiile pozitive pe care le-am primit in general legat de ciocolata de casa, m-am gandit sa pun reteta mea de cioco pt ca ati vazut-o, ati gustat-o si ca nu-i nici prea moale, nici prea tare si se face intr-un sfert de ora. Maxim.

Ingrediente:
- 500 gr lapte praf
- o cana jumate de zahar
- 4-5 linguri cacao
- 1 pachet de unt
- 75 ml apa
- alune maruntite (optional)
- esenta de migdale (sau de rom, depinde ce preferati)

Zaharul si apa se fac sirop. Adaugati untul, sa se topeasca. Eu opresc focul inainte sa fie untul topit de tot.
Intr-un bol puneti laptele praf amestecat cu cacao, eventual alunele. Peste ele adaugati amestecand siropul de apa/zahar/unt. Cand sunt bine amestecate le puneti intr-o forma si le puneti in frigider.
Gata. Pofta buna!
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS
Free Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design