Pui chinezesc cu legume si orez prajit cu ou

E o reteta care-ti ia ceva timp, dar merita.

Ingrediente:
1/2 piept pui
1 morcov
1 ardei gras
1 ceapa
1 ardei iute
10 ciuperci proaspete
1 cana orez
2 oua
ulei

Se taie legumele bucati mai mari.
Se prajesc la foc mare pe rand (ceapa, ardei,ciuperci), dupa care se scot.
Ultimii se prajesc morcovii, ca la astia le ia ceva mai mult timp sa se faca.
Toate trebuie sa ramana crocante, deci nu stau mai mult de 2 minute in ulei.
Cand sunt aproape gata morcovii, punem pieptul de pui taiat fasii, si cand e puiul aproape gata , adaugam ardeiul, ciupercile, ceapa.
Facem un dressing din o lingura de otet, apa 2 linguri, o lingurita de amidon sau faina, zahar, sos de soia si condimente, si turnam peste tot maglavaisul.
Asta e gata.

Orezul se pune in apa rece si se adauga apa, inca o data cat orez.
Se da foc maxim, pana la primul clocot.
Dupa, se pune capacul si se lasa sa fiarba 10-15 minute la foc mic de tot.
Se spala in apa rece ca sa nu se lipeasca boabele.
Restul, e simplu, se face omleta, se arunca acolo orezul , plus o lingura doua de sos de soia, si e gata.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Response to "Pui chinezesc cu legume si orez prajit cu ou"

  1. Palarierul Nebun says:
    13 februarie 2011 la 14:27

    Imi plac foarte tare retetele estea cu orez cu diverse chestii si sos de soia, le ador. Si noi facem tot felul de variante, in functie de ce avem prin casa. Azi am orez, ciuperci, ou, mai cumpar porumb si ardei rosu. Fara carne, de data asta. Si ceapa verde. Mmmm-mmmm.

  2. Iepurele alb says:
    15 februarie 2011 la 23:50

    Faceam genul asta in facultate, acum n-am mai facut ca ne-am saturat. darcred ca putem reveni :)

Trimiteți un comentariu

Free Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design