Ciorba de fasole verde

Cu toate ca la noi in casa Motanul de Cheshire (sotul meu) e specialistul ciorbelor, m-am incumetat si eu sa fac o ciorba care-i place lui, pornind de la indicatiile mamei soacre. Oricat m-am straduit tot nu mi-a iesit exact la fel, dar a fost pe aproape :)



Ingrediente:  4 litri de apa, 1 kg de fasole verde, 2 cepe potrivite, 4-5 morcovi (in functie de marime), cimbru si marar (de preferinta verde), vreo 5-7 catei de usturoi, aprox. 200 ml bulion, 3 linguri de ulei, 3 linguri de faina, frunze de patrunjel, sare dupa gust.

Se spala fasolea, se curata si se taie in 2 sau 3 bucati astfel incat sa incapa in lingura. Ceapa se curata, se spala si sa taie cat mai marunt posibil. La fel si morcovii, se curata, se spala si se taie rondele sau se rad pe razatoare (mie imi plac mai mult taiati decat rasi). Mararul si cimbrul se aduna intr-un manunchi si se infasoara cu ata pentru a nu se imprastia in ciorba.




Se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga fasolea, ceapa, morcovii, manunchiul de cimbru si marar si sare dupa gust.


Dupa ce s-au fiert legumele se adauga usturoiul zdrobit in presa si bulionul. In functie de preferinte si de puterea usturoiului se pot adauga mai multi catei (eu am curatat initial 5 catei si pana la urma cred ca am pus vreo 8).

Se mai lasa sa dea in clocot  vreo cateva minute si apoi se ia de pe foc si se scoate manunchiul de cimbru si marar.

Intr-o tigaie se pun cele 3 linguri de ulei, iar cand s-a incins se adauga rand pe rand cate o lingura de faina amestecand continuu pana ce faina prinde o culoare aurie. Trebuie avut grija sa nu se arda. Se ia de pe foc si se adauga rand pe rand cate un polonic cu ciorba (de preferinta doar lichidul din ciorba) si se omogenizeaza pana cand compozitia devine lichida.


Se pune ciorba inapoi pe foc si se adauga incet incet compozitia de faina amestecand continuu in ciorba. In mod normal nu ar trebui sa existe cocoloase, dar in caz ca exista, sosul (sau rantasul, cum stiu eu ca i se spune) se poate strecura printr-o sita. Se mai lasa pe foc cateva minute si apoi se stinge focul. Se adauga frunze de patrunjel si e gata!


Pofta buna!
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Response to "Ciorba de fasole verde"

  1. Regina de Cupa says:
    30 iulie 2010 la 13:30

    Mi-a placut terbil faza cu Motanul de Cheshire :)))) Ma gandesc cum se vor numi sotii omidei si ai iepurelui :))))
    In alta ordine de idei o sa incerc si eu ciorba, insa probabil fara rantas.
    Mai puneti cu ciorbe, ca trebuie sa invat si eu odata, acuma cred ca unii au expectatii de la mine in noua postura... Ca sa nu mai zic ca daca ma enervez, imi pun ambitia sa invat sa gatesc mai bine decat soacra, ala ar fi trofeul suprem :D

  2. Pisica de Cheshire says:
    30 iulie 2010 la 17:02

    Probabil ca rantasul nu e foarte sanatos, dar ii da ciorbei un gust aparte. Nu stiu cum va fi fara...

Trimiteți un comentariu

Free Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design