Varianta de pastravi la cuptor :)

Vin si eu cu o varianta la reteta Iepurelui Alb. Dat fiindca in weekend am scos punga gresita de peste la decongelat, a trebuit repejor-repejor sa caut o reteta sa si prepar cei trei pastravi intregi, nu file. E mult mai bun decat cu file, nu se imprastie si nu se lipeste asa de tigaie.

Deci, ingrediente (am combinat 2 retete si a iesit super!):

- cam 1 kg de pastravi eviscerati

- 100 g unt

- 1 lg piper verde boabe

- 4-5 lg ulei de masline

- 3-4 catei de usturoi

- 1 lg suc de lamaie stoarsa

- O ceapa mica

- Sare, piper, rozmarin, patrunjel proaspat

Pastravii i-am frecat cu putina sare si i-am lasat acoperiti intr-un castron 30 min. Timp in care am zdrobit boabele de piper verde, apoi am pus peste ele untul topit, sucul de lamaie si uleiul si am amestecat bine. Am turnat rezultatul intr-o tava, nu prea mare, cat sa incapa toti pestii in ea.

Pestii i-am presarat in interior cu rozmarin si le-am pus cate un catel de usturoi zdrobit cu pumnul, apoi i-am dat prin faina apoi prin sosul din tava.

Am taiat ceapa solzisori si am presarat deasupra pestilor.

Am adaugat si 50 ml de apa in tava si am dat la cuptor 20’ la 190 grade (stropind din cand in cand cu sosul) si inca 10’ la 240 grade (sa se rumeneasca).

OBS: Daca se foloseste file in loc de pesti intregi, nu se mai pune apa in tava si se scurteaza timpii la 10’ la 190 + 10’ la 240 grade.

P.S. Mi-am pierdut reflexul cu pozele, dar am marturii ca au iesit super! Pofta buna!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Promisiuni

Mda. Anul asta o sa postez urmatoarele retete:
- porc cu mere (dada, unde e loc de pui cu prune, e loc si de porc cu mere, trust me)
- tiramisu (stiti voi, tiramisu este the new strudel cu mere, actual in tendinte, adica f trendy, cum zicea cineva. cu alte cuvinte, de fitze. ui asa)
- paine (L.)
- cea-mai-buna-prajitura-cu-mere-care-exista-pe-planeta (daca nu v-a placut suficient la ziua mea, ghinion) (L.)
- pateu de casa cu ceapa caramelizata
- guacamole (de parca nu ar fi evident pentru toata lumea, dar na, sa umplu si eu spatiul publicitar)
- chocolate crinkles (L.)
- tarta cu fructe si mascarpone
- supa de dovlecel (L.)
- pui (sau orez) coreean
- un desert ffffffff bun cu ciocolata pe care mi l-a facut L. sambata de ziua mea+1 (L.)
(Mi-e putin foame. Gata)
In rest, anul asta o sa slabesc cca 6-7 kg :))))))))))))))))))))))
Va doresc un an nou fericit in bucatarie si, mai ales, la masa. Propun inaugurarea unor cine colective, la cate una din noi, pedepsita sa gateasca pentru celelalte :D. Eventual jucam ceva trombon inainte. Ca mafia ne ia prea mult si nu apucam sa mancam :)))))
Pe curand, asadar.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

pastrav cu ciuperci si smantana

Scrie ca-i pt 4 portii dar noua ne-a ajuns pentru 2 persoane :P + unul mic. Si am avut 500 gr peste.

deci:
- 400 grame pastrav file
- zeama de 1/2 lamaie
- ceapa rosie
- 3-4 catei de usturoi
- 200 gr ciuperci
- 200 ml smantana (noi am pus smantana de mandra, cred ca merge si mai bien cu smantana pt gatit grand cucina)
patrunjel tocat
- 50 ml vin alb sec
- 50 gr unt, sare, piper

Fileurile se condimenteaza cu sare. piper pe ambele parti si se pun intr-un castron la marinat in sucul de la 1/2 lamaie.
Se toaca ceapa, usturoiul, ciupercile, patrunjelul.
Pastravul se rumeneste in unt pe ambele parti (asta a fost cea mai sigura metoda de a-l face praf, ca nu se prea poate intoarce). Se scoate intr-o tava / vas yena. Se rumenesc ceapa cu usturoiul, ciupercile.se adauga sare si piper. Se lasa 4-5 minute amestecand. Se adauga vinul si se mai lasa 4-5 minute la fiert la foc mic. Se ia de pe foc si se adauga smantana. Se pune totul peste pastrav.
Se da la cuptor vreo 40 de minute. Noi l-am mancat cu garnitura de cartofi fierti, carcaliti dupa aceea cu putina ceapa in unt.
A fost foarte bun si a aratat genial, pacat ca am uitat sa fac poze :P
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Prajitura snikers

Si asta-i super buna. Destul de dulce, puteti sa mai scoateti din zahar daca vreti.

Blat:
8 albusuri
200 gr zahar
200 gr nuca macinata
5 Linguri faina
1/2 praf de copt

Crema:
8 linguri de zahar
250 gr unt
8 galbenusuri
5 linguri zahar praf
200 gr alune maruntite prajite

Glazura:
200 gr ciocolata menaj alba
200 gr ciocolata menaj neagra
Eu nu am gasit de menaj si am luat tablete, am fost surprinsa sa constat ca s-a simtit tare gustul, deci puteti sa luati ceva "mai de calitate"

Preparare:
Blatul:
Albusurile se bat spuma. se adauga zaharul si se mai bat impreuna. Se adauga nuca, faina, praful de copt. Se pune la copt.
Cand e gata se scoate si se rade peste ea fierbinte ciocolata alba.
Crema:
Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu margarina. Se fierbe in continuare pana se dizolva carameaua formata. Separat se amesteca galbenusurile cu zh pudra si cu alunele taiate. Crema de caramel se toarna peste cea din galbenusuri. Dupa ce s-au incorporat bine se pune totul la fiert pana se ingroasa.
Glazura:
Ciocolata maro se topeste pe baie de aburi.

Peste blatul cu ciocolata alba se pune crema iar apoi glazura.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Prajitura cu mac si cocos

Dat fiind ca eu nu prea sunt cu pozele :P nu am poze cu retetele pe care le pun azi ca nu-mi aduc aminte sa fac. Dar prajitura asta continua sa fie cea mai buna prajitura pe care am mancat-o vreodata!!!

Blat:
8 albuse
200 gr zahar
100 gr cocos
100 gr mac
2 linguri faina
1 praf de copt

Crema
8 + 4 galbenuse (de la albusele folosite)
200 gr zahar
200 gr lapte (as pune mai putin)
3 plicuri budinca de vanilie
300 gr unt.

Glazura
4 albuse
7 linguri de zahar
Crema Nutella
2 pachete de biscuiti
cafea

Preparare:
Blat:
Se bat albusele spuma, se adauga zaharul si se mai bat impreuna. Dupa aceea se adauga cocosul, macul, fainia, praful de copt si se inglobeaza. Se pune la cuptorul preincalzit pana se rumeneste (io-s la ochiometru, am cuptor prost, nu stiu cat dureaza in mod normal.
Crema:
Se amesteca budincile cu laptele sa nu se faca cocoloase. Se amesteca cu galbenusele si zaharul pe aburi pana se ingroasa (dureaza de-ti ies ochii). Cand s-a ingrosat suficient se lasa la racit si se amesteca dupa aceea cu untul.
Glazura:
Se bat spuma albusele (4) cu 7 linguri de zahar.

Peste blat se aseaza crema, peste crema biscuitii muiati in cafea, se unge cu crema Nutella si deasupra se pune glazura de albusuri.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS
Free Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design