pastrav cu ciuperci si smantana

Scrie ca-i pt 4 portii dar noua ne-a ajuns pentru 2 persoane :P + unul mic. Si am avut 500 gr peste.

deci:
- 400 grame pastrav file
- zeama de 1/2 lamaie
- ceapa rosie
- 3-4 catei de usturoi
- 200 gr ciuperci
- 200 ml smantana (noi am pus smantana de mandra, cred ca merge si mai bien cu smantana pt gatit grand cucina)
patrunjel tocat
- 50 ml vin alb sec
- 50 gr unt, sare, piper

Fileurile se condimenteaza cu sare. piper pe ambele parti si se pun intr-un castron la marinat in sucul de la 1/2 lamaie.
Se toaca ceapa, usturoiul, ciupercile, patrunjelul.
Pastravul se rumeneste in unt pe ambele parti (asta a fost cea mai sigura metoda de a-l face praf, ca nu se prea poate intoarce). Se scoate intr-o tava / vas yena. Se rumenesc ceapa cu usturoiul, ciupercile.se adauga sare si piper. Se lasa 4-5 minute amestecand. Se adauga vinul si se mai lasa 4-5 minute la fiert la foc mic. Se ia de pe foc si se adauga smantana. Se pune totul peste pastrav.
Se da la cuptor vreo 40 de minute. Noi l-am mancat cu garnitura de cartofi fierti, carcaliti dupa aceea cu putina ceapa in unt.
A fost foarte bun si a aratat genial, pacat ca am uitat sa fac poze :P
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

1 Response to "pastrav cu ciuperci si smantana"

  1. Palarierul Nebun says:
    9 ianuarie 2011 la 23:12

    suna f bine. nu pentru ca am avut rabdare sa citesc tot, ci pentru ca "pastrav" si "ciuperci" suna bine oriunde. chiar si "smantana". trebuie sa recunosc, insa, ca ma intriga putin combinatia pastrav+ciuperci. tocmai de aia intr-o zi o sa citesc toata reteta. poate o si fac :)

Trimiteți un comentariu

Free Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design