Tort cu nuca

Am gasit tortul asta pe un site Lissa's Cakes si arata o nebunie.
Acum ca l-am facut mi-am dat seama ca e foarte foarte bun.Daca sunteti cuminti il fac joi si pentru voi.
Aluatul pentru foi

200 g nuci prajite, macinate
200 g zahar
2 linguri cu miere,
1 ou
4 linguri lapte
1 lingura rasa bicarbonat amoniu
200 g faina

Se framanta un aluat, sau robotul iul framanta, si se da la frigider cateva ceasuri.O sa fie lipicios, asa ca folositi faina la intins foile.Se fac 4 foi, eu am taiat un rotund din foaie de copt, si le-am intins pe ea.

Pentru crema

600 ml frisca
200 g nuci prajite si macinate,
esenta de rom

Astea se amesteca toate, si se umplu foile pe rand


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Rulouri de pui cu legume si piure gratinat

La reteta asta (care e de fapt 2 retete diferite plus o a treia inventie de a mea) am avut un noroc impartit: felul principal si garnitura au iesit bine, desi trebuie sa gasesc cumva o varianta de optimizare a timpului de coacere, a stat in cuptor mai mult decat preconizam, in schimb cu sosul de inventie proprie am cam dat-o in bara, insa asa invatam, data viitoare nu mai pun aia si aia si o sa il prepar un pic altfel, poate iese mai bun. De mancat, culmea s-a mancat, deci nu a fost in categoria necomestibil.

Sa incepem cu ingredientele, pentru 4 persoane:

- o caserola refrigerata de piept de pui

- 400 g ciuperci

- un ardei gras (poate fi si verde sau pot fi adaugate si alte legume cred)

- 2 oua

- 2-3 linguri smantana

- unt, condimente, ceapa, usturoi

Pieptul de pui l-am curatat, spalat si taiat in felii cat mai mari ca suprafata si subtiri cam de max jumatate de cm. Le-am sarat si piparat pe ambele parti.

Intr-o tigaie am calit in ordine 3 catei de usturoi, apoi o ceapa maruntita, apoi ardeiul cubulete. La urma am pus ciupercile, am acoperit cateva minute sa lase apa sa nu se arda apoi le-am lasat descoperite sa se faca si sa scada zeama. Atentie ca la ciuperci, cu cat sunt mai proaspete (codita e legata de palarie si nu se vad sporii aia negri), cu atat lasa mai multa apa.

Cred ca am condimentat legumele cu sare, piper, busuioc.

Am luat cate o felie de pui, am pus in mijlocul ei cate o lingura din amestecul de legume, am adunat capetele dintr-o parte si din alta si le-am prins ca un scutec cu o scobitoare. Mi-au iesit vreo 8 bucati parca.

Din legume mi-a ramas o cantitate, pe care am presarat-o peste rulourile de pui asezate frumos intr-o tava unsa cu ulei si le-am dat la cuptor, cam la 200 grade pana s-a rumenit un pic carnea.

Peste sos o sa sar, am incercat sa fac unul de curry, insa cand o sa-mi iasa bun o sa postez reteta castigatoare

Garnitura a fost un piure, facut clasic (cartofi cubulete fierti in apa cu sare, scursi de apa, amestecati cu batatorul de piure cu niste unt sau margarina cat sunt fierbinti si cu un deget de lapte fierbinte). L-am turnat intr-un vas de yena si deasupra lui am turnat 2 oua batute cu smantana. Am dat la cuptor vreo 10-15 min. Ar fi bine sa nu se maroneasca crusta de deasupra. Iese foarte pufos, aerat

Mi-am adus aminte pe la jumatatea mancatului sa mai fac o poza si cu mancarea in farfurie, scuze ;)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Prajitura cu fructe



Na, pentru cele care n-aveti chef de batut albusuri separat, care vreti o prajitura rapida, pe care sa nu o gadiliti foarte mult, asta e varianta perfecta.

Ingredinte aluat:
2oua
150g zahar
1plic zahar vanilat
125 ml ulei
1pahar iaurt-125g simplu
260g faina+praf de copt.Eu pun faina pana cand mi se pare ca are consistenta potrivita.
fructe, de care vreti

Si acum descrierea elaborioasa:se amesteca toate, in ce ordine vreti, se pun in tava, se adauga deasupra fructele si ...ta naaaaa



Optional, pudrati cu zahar.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS
Free Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design