Mancare de porc si ciuperci cu mamaliguta

Desi nu e complicata si nici deosebita, datorita condimentelor si modului de prezentare m-a atras, si o sa o mai fac pt ca ne-a placut.

Ingrediente:

- 700 gr carne porc
- 350 gr ciuperci
- o ceapa
- un ardei
- 3 catei usturoi
- 200 ml vin sec
- cimbru, busuioc, boia, ulei
- malai

Carnea se spala si se taie bucatele. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, busuioc, soia si putin ulei (eu am pus de masline). Se lasa asa pana a doua zi. Poti si sa n-o lasi, dar e mult mai aromata daca a stat macar cateva ore.
Se pun ceapa si usturoiul la calit (taiate, bineinteles). Se adauga ciupercile taiate bucatele, carnea, ardeiul si vinul. Se acopera cu capac si se amesteca din cand in cand. La nevoie adaugati apa, trebuie in final sa aiba si putin sos.
Se face o mamaliguta si se aseaza astfel: se ia o farfurie mare (a mea a fost mai mare decat una mare de bucatarie, era un platou) si se pune in ea, cu gura in jos, un bol cu diametrul mai mic. Se ung ambele cu ulei. Se pune mamaliguta cu lingura de jur imprejur, ca si in imagine.
Dupa ce se raceste se pune alta farfurie pe fundul bolului si se intoarce repede toata tarasenia. Nu uitati sa ungeti cu ulei vasele folosite ca altfel nu vi se desprinde! As recomanda un bol cu gura mai mica decat cel folosit de mine, dar eu n-am avut altul care sa n-aiba margini intoarse, ondulate sau patrate.
Dupa ce ati intors mamaliguta pe platoul final se pune "tocanita" in centrul platoului.

Pofta buna!
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Response to "Mancare de porc si ciuperci cu mamaliguta"

  1. Anonim Says:
    3 aprilie 2012 la 18:49

    Tu da cu carnea ce faci?O pui cruda?

  2. Iepurele alb says:
    4 aprilie 2012 la 14:26

    :D Am uitat. O pui cand pui ciupercile. :)))
    Cum editez postul?

Trimiteți un comentariu

Free Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design