Prajitura Ricoco


Joi am avut musafiri si trebuia sa fac ceva bun mancare. Cu felul principal m-am scos repede ca am facuta quiche, dar problema era desertul. Imi trebuia ceva bun si rapid. Si am gasit, ceva foarte bun si rapid :) Cand i-am trimis link-ul lui Calin sa vad ce parere are a zis ca nu crede ca e buna pentru mine, pentru ca prima fraza era ceva de genul "daca incepi sa mananci nu te mai poti opri". Si pentur mine chiar a fost valabil. Ca sa nu risc sa mananc singura toata tava am dus-o vineri la socrii.



Si acum reteta. Prajitura are o consistenta cremoasa si ciocolatoasa datorita celor doua compozitii pe care le contine:

Blatul de ciocolata:
   300 de grame de ciocolata cu lapte (Milka)
   200 de grame unt
   6 oua
   200 de grame zahar tos
   1 plic de zahar vanilat
   150 de grame de faina
   sare

Blatul cremos:
   250 de grame de ricotta (urda)
   150 de grame mascarpone
   2 oua
   60 de grame zahar tos
   2 plicuri de zahar vanilat
   120 de grame de smantana
   70 de grame de faina

Prepararea se incepe topind pe aburi ciocolata impreuna cu untul si se lasa apoi sa se raceasca (eu am pus-o in chiuveta cu putina apa rece amestecand din cand in cand).


Pana cand se raceste ciocolata se prepara blatul  cremos.Eu am adaugat toate ingredientele intr-un bol si am mixat totul cateva minute pana cand s-au omogenizat si a rezultat o compozitie cremoasa.


Il lasam deoparte si trecem la blatul cu ciocolata. Intr-un bol se sparg cele 6 oua fara sa se separe si se adauga zaharul tos si cel vanilat. Se amesteca cu mixerul la viteza mare pentru 7-10 minute, pana cand isi dubleaza volumul si rezulta o spuma fina. Din experienta am observat ca ouale se bat mai bine daca sunt la temperatura camerei decat daca sunt proaspat scoase din frigider. Dupa cele 10 minute se adauga si ciocolata racita in prealabil. Nu trebuie sa fie rece, dar sa nu mai fie fierbinte. Apoi se adauga si faina, putin cate putin, amestecand incet cu o lingura de lemn.


Si gata. Avem cele doua blaturi pregatite, sa le punem la copt. Eu am folosit o tava 24x32 cm. Daca aveti o tava mult mai mare probabil ar trebui marita si cantitatea ingredientelor sau prajitura va iesi mai subtire.

Asadar, se toarna in tava blatul de ciocolata si se niveleaza frumos. Apoi se adauga compozitia cremoasa


Inainte de a pune prajitura in cuptor, se amesteca cele doua blaturi cu un cutit sau o coada de lingura astfel incat sa se vada si putin blat maro deasupra si sa ajunga si blat cremos dedesubt.


Prajitura se coace circa 45-50 de minute la foc mic spre mediu. La cuptorul electric eu am tinut-o 50 de minute la 170-180 de grade pe optiunea de coacere si de sus si de jos. 


Se lasa sa se raceasca si apoi se poate servi. Pofta buna!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

3 Response to "Prajitura Ricoco"

  1. Anonim Says:
    5 septembrie 2011 la 15:56

    8 oua??????
    Vaaaai, bomba colesterolica, nu alta.Prea mult blat.
    Trebuie sa fie buna la cate nebunii ai pus in ea:ciocolata o cisterna, unt, zahar

  2. Pisica de Cheshire says:
    5 septembrie 2011 la 16:09

    Alice, te vad eu dupa ce o gusti. Pe miercuri am promis galuste cu prune, dar tot o fac eu odata cand ne intalnim

  3. Zebru says:
    6 septembrie 2011 la 20:18

    dadada, vrem
    am zis :D
    mi-i lene sa ma reloghez. plus ca... oare care era parola? :))))

Trimiteți un comentariu

Free Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design