Tocanita de vita

Ingrediente: 500-800g carne de vita, 4 cepe potrivite, 1 ardei sau gogosar (daca nu aveti merge si doar boia), cativa catei de usturoi, sare si ulei de masline.


Preparare: Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei de masline (folosesc ulei de masline deoarece e mai vascos si nu se alege deasupra ca si uleiul de floarea soarelui), apoi se adauga si ardeiul si se lasa pe foc pana se inmoaie putin. Carnea de vita se taie in bucati mici si se adauga peste ceapa si ardei. Se pune un capac peste cratita si se lasa la foc potrivit pana cand toata carnea e acoperita de suc propriu. E foarte important sa nu puneti nici o picatura de apa la inceput.


Cand arata ca in poza de mai sus (cea din dreapta) se poate adauga apa fierbinte si se lasa pe foc pana cand se fierbe carnea. Cand e fiarta carnea se lasa sa scada apa pana cand rezulta un sos mai gros (cam cat era inainte sa puneti apa), se adauga usturoiul pisat si gata! Se poate servi cu macaroane sau cu cartofi piure. (Mie mi se pare ca cel mai bine merge cu cartofi piure si ardei copti...o minunatie :-) )

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Tort Egiptean

Nu stiu de unde-i vine numele, dar tortul e delicios. Am salvat reteta de pe blogul Amaliei de  cel putin un an de zile, dar nu am gasit ocazia potrivita sa-l fac. Cei din jurul meu prefera in general torturile cu mult blat si putina crema, iar acesta e exact pe dos. Cu toate acestea mie nu mi s-a parut gretos deloc, e doar diferit de torturile obisnuite cu blat si crema.



Si sa trecem la reteta:

Se fac 3 foi, fiecare dintre ele cu urmatoarele ingrediente: 2 albusuri, 2 linguri de zahar, 40 de grame de nuca macinata si o jumatate de lingura de faina. Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul ca si la bezele. Cat e suficient de tare se adauga nuca macinata si faina. Se intinde pe fundul unei tavi de tort cu diametrul de 24 cm si se pune in cuptor la foc mic pentru cca 20 de minute.



Crema 1: 6 galbenusuri (cele ramase de la foi), 6 linguri rase de zahar, 2 linguri cu amidon, 340 ml lapte, 170 g unt nesarat, esenta de vanilie (eu am folosit 4 plicuri de zahar vanilat, dar pentru a nu fi prea dulce am mai adaugat doar 4 linguri de zahar in loc de 6) .
Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste, se adauga amidonul si apoi laptele. Se pune totul pe foc mic pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca cu untul.

Crema 2: 200 ml de frisca, 100 g de nuca macinata (nu foarte marunt), 100 g zahar.  Zaharul se caramelizeaza si se intine intr-un strat subtire pe o tava unsa in prealabil cu putin unt. Se lasa sa se raceasca si apoi se desprinde de pe tava si se marunteste cat mai bine (eu am folosit blenderul si s-a facut aproape ca si zaharul tos). Se bate frisca bine si apoi se adauga nuca macinata si zaharul caramel.

Asamblare: Se pune o foaie, apoi o treime din crema 1 (cea de vanilie), apoi o treime din crema 2 (frisca), apoi foaia a doua si tot asa pana se termina foile si crema. Se orneaza dupa preferinte sau inspiratie.


Si o poza cu o sectiune:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS
Free Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design