Piept de pui umplut cu risotto

Pai ce faceti, somati? E rau de tot daca am ajuns sa pun eu cele mai multe retete :)))

Ingrediente: (mentionez ca eu nu am tinut cont deloc de cantitati)
- 1 piept de pui
-150 gr orez
- 500 ml supa de pui (eu am folosit vin si ceva apa in loc de supa)
- o ceapa
- cativa catei usturoi
- 200 gr ciuperci
- 60 ml bulion
- 2 linguri faina
- parmezan/cascaval
- patrunjel
- smantana pt gatit

Risotto: se calesc ceapa si usturoiul taiate marunt; se adauga ciupercile taiate lamele si se calesc cateva minute.Se toarna 250 ml supa de pasare (in cazul meu vinul:) ) si orezul si se fierb pana devine toata chestia cremoasa. Se adauga bulion, putin parmezan si patrunjel, sare, piper.
Rulourile: Se taie pieptii in 2 (din grosime), obtinand 4 fasii mari. (pieptii mici nu i-am folosit). Se bat, se sareaza, pipereaza, se puen cate o lingura de umplutura pe fiecare si se prind cu cateva scobitori sa nu iese continutul. Se tavalesc prin faina si se prajesc pe toate partile pana se rumenesc frumos. Se adauga 250 ml supa de pui (apa in cazul meu), se acopera cu capac si se lasa 15-20 de min, pana scade "sosul".
Sos:Eu i-am facut un sos alb, din putina ceapa cu usturoi calite, cu smantana de gatit si cascaval ras. Langa ele mi-a ramas din umplutura, pe care am folosit-o ca garnitura :). A mers super bine cu sfecla rosie.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

6 Response to "Piept de pui umplut cu risotto"

  1. Iepurele alb says:
    25 mai 2011 la 18:04

    Am uitat cum modific ceva: oricum, in sosul alb am pus si cateva ciupercute calite.

  2. Regina de Cupa says:
    15 iulie 2011 la 15:43

    Eu n-am inteles o chestie: tu fierbi ceva ce mai intai ai prajit?

  3. Palarierul Nebun says:
    15 iulie 2011 la 16:04

    Vrei sa spui ca tu nu calesti niciodata nimic ce dup-aia trebuie fiert? Ceapa se caleste in putin ulei pentru a-si dezvolta aroma, morcovii la fel. Deci da, fierbe ceva ce intai a calit, nu prajit, e o diferenta. Tu cum faci?

  4. Pisica de Cheshire says:
    15 iulie 2011 la 16:07

    Si eu procedez la fel, mai ales la tocanite. Calesc in putin ulei ceapa, ardei, etc., adaug carne sau cartofi si apoi pun apa sa fiarba. Mi se pare ok.

  5. Palarierul Nebun says:
    15 iulie 2011 la 16:09

    pai asa se face, nu a inventat laura procedeul, nu mi se pare nimic de mirare. da, clar, poti alege sa nu calesti nimic, dar e o optiune, nu o metoda batuta in cuie.

  6. Regina de Cupa says:
    16 iulie 2011 la 19:42

    Da, am precizat, PRAJIT! Nu calit. Si eu calesc legume si carne pt tocanite si orice dar niciodata nu am prajit ceva in faina , care face crusta frumoasa rumena ca apoi sa mai torn ceva peste sa o moi. De asta nu intelegeam.

Trimiteți un comentariu

Free Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design