Somon in foietaj cu garnitura de legume
Asta e o reteta facuta demult, dar nu am gasit-o postata, asa ca o scriu acum.
- 2 bucati file somon
- condimente pt peste
- 400 gr aluat pt foietaj
- 2 catei de usturoi
- o lamaie
Se condienteaza feliile de somon si se taie in 2-3 bucati. Se desface aluatul si se taie in asa fel incat sa obtineti niste patrate duble ca dimensiune fata de bucatile de somon (ale mele numai patrate n-au fost, dar orice figura geometrica e comestibila). Luam o bucata de aluat si se pune pe o jumatate somonul. Deasupra punem o felie de lamaie si usturoi pisat. Am "inchis" patratul de aluat si am lipit marginile cu pestele inauntru. Le-am pus pe foaie de copt intr-o tava la cuptor o jumatate de ora. La sfarsit le-am scos si le-am uns cu cate o lingurita de sos pesto amestecat cu ptuin unt. Le-am mai lasat 5 minute la cuptor.
Se poate face cu orice fel de garnitura potrivita pt peste.
0 Response to "Somon in foietaj cu garnitura de legume"
Trimiteți un comentariu