Tarta cu pere
Ingrediente:
Blat: 160 gr. de faina, 60 gr. de zahar, 70 gr. de margarina/unt, 1 ou, 1 lingurita de praf de copt
Umplutura: 6-7 pere, 250 gr. de mascarpone, 3 oua, 2 linguri cu amidon, 300 ml de lapte, 2 plicuri de zahar vanilat, 1 lingura cu zahar
Se framanta toate ingredientele din blat pana se omogenizeaza bine si se pune aluatul la frigider pt cca 30 de minute.
Intre timp se curata perele si se taie in 6 sau 8 bucati. Aluatul se intinde cu sucitorul si se imbraca o tava cu el. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da pentru 5 minute la cuptor. Apoi se scoate si se aseaza perele.
Pentru umplutura se bat bine ouale cu zaharul (tos si cel vanilat) si se adauga continutul cutiei de mascarpone. Amidonul se dizolva in lapte si se adauga peste oua. Toata compozitia se rastoarna peste pere si se introduce in cuptor.
Nu-mi mai amintesc exact cat trebue sa stea in cuptor, probabil aprox. 30 de minute. E gata cand se misca tava si nu mai tremura compozitia de deasupra :-).
Blat: 160 gr. de faina, 60 gr. de zahar, 70 gr. de margarina/unt, 1 ou, 1 lingurita de praf de copt
Umplutura: 6-7 pere, 250 gr. de mascarpone, 3 oua, 2 linguri cu amidon, 300 ml de lapte, 2 plicuri de zahar vanilat, 1 lingura cu zahar
Se framanta toate ingredientele din blat pana se omogenizeaza bine si se pune aluatul la frigider pt cca 30 de minute.
Intre timp se curata perele si se taie in 6 sau 8 bucati. Aluatul se intinde cu sucitorul si se imbraca o tava cu el. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da pentru 5 minute la cuptor. Apoi se scoate si se aseaza perele.
Pentru umplutura se bat bine ouale cu zaharul (tos si cel vanilat) si se adauga continutul cutiei de mascarpone. Amidonul se dizolva in lapte si se adauga peste oua. Toata compozitia se rastoarna peste pere si se introduce in cuptor.
Nu-mi mai amintesc exact cat trebue sa stea in cuptor, probabil aprox. 30 de minute. E gata cand se misca tava si nu mai tremura compozitia de deasupra :-).
0 Response to "Tarta cu pere"
Trimiteți un comentariu