Prajitura cu fructe si branza de vaci
La capitolul "prajituri usoare si racoroase" as trece-o si pe asta, se face usor si e super buna.
Blat
125 g Rama
100 g zahar
2 galbenusuri
300 g faina
1 lingurita praf de copt
lapte
Umplutura
3 oua
250 g branza de vaci
250 g smantana
75 g zahar
1 lingura amidon
850 ml compot (eu o fac cu piersici)
nuca caramelizata
Pt blat se amesteca margarina cu galbenusurile si zaharul. Se toarna faina cu praful de copt si se inglobeaza incet, punand lapte. Cand se obtine un aluat gros se intinde intr-o tava (eu folosesc foaie de copt). Blatul se intinde greu, fiind gros, dar e cea mai grea operatiune din toata reteta.
Pt umplutura se separa si celelalte 3 oua. Se bat cele 5 albusuri cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu br de vaci, smantana, zaharul si amidonul. Se inglobeaza cu albusul batut.
Se intinde umplutura peste blat si se presara deasupra bucatele de fructe din compot. Se da la cuptor 45 de min. La sfarsit se presara nuca caramelizata (eu nu pun decat cand am timp).
Se serveste cu frisca deasupra.
11 august 2010 la 21:44
Suna interesant, o sa vin si eu cu o alternativa cu branza de vaci, tot ceva supersimplu, pufos si gustos...
11 august 2010 la 23:25