Paste cu chiftele si sos de rosii
Courtesy of my better half (propun sa-i spunem tot Iepurele de Martie, daca tot da din urechi in bucatarie, chiar daca este doar membru onorific si mai mult face decat vorbeste despre asta).
Asadar, aseara, Iepurele de Martie a facut niste chiftelute delicioase si le-a amestecat cu pastele ramase de alaltaieri si cu sos de rosii bun si dulce, cum imi place mie.
Pentru chiftele, a folosit cca 600 g carne tocata, 2 oua, 2 felii de paine inmuiate (cred) in apa, patrunjel frunze, sare, piper si o mana de pesmet (asta putea lipsi linistit, au iesit cam... inchegate). A amestecat toate alea si a facut bilute cu mainile unse de ulei (asta e un tip bun, nu m-as fi gandit, parca mama le dadea prin faina). Le-a copt pe hartie, intr-o tava, in cuptor. Separat aveam deja paste fierte, ca fusesera prea multe cu o zi inainte. Si a mai facut un sos de rosii dintr-o sticla de bulion fiert cu condimente (sare, piper, dafin). Si cu un strop de zahar (pentru mine). Amestecate toate, gata, ultra bun (dupa ce am tot furat chiftele din castron la 12 noaptea, rusine!)
Poze:
Pentru chiftele, a folosit cca 600 g carne tocata, 2 oua, 2 felii de paine inmuiate (cred) in apa, patrunjel frunze, sare, piper si o mana de pesmet (asta putea lipsi linistit, au iesit cam... inchegate). A amestecat toate alea si a facut bilute cu mainile unse de ulei (asta e un tip bun, nu m-as fi gandit, parca mama le dadea prin faina). Le-a copt pe hartie, intr-o tava, in cuptor. Separat aveam deja paste fierte, ca fusesera prea multe cu o zi inainte. Si a mai facut un sos de rosii dintr-o sticla de bulion fiert cu condimente (sare, piper, dafin). Si cu un strop de zahar (pentru mine). Amestecate toate, gata, ultra bun (dupa ce am tot furat chiftele din castron la 12 noaptea, rusine!)
Poze:
30 iulie 2010 la 12:36
Nu m-am gandit niciodata la o combinatie de genul acesta dar nu arata rau deloc...
30 iulie 2010 la 12:51
Auzi, da de ce face piftelele pe hartie de copt?Ca sa fie mai dietetice?
Ca sa mi le fac si eu, da' de regim.De musai
30 iulie 2010 la 13:42
Da, nu se prajesc, se pun in tava, pe hartie si se coc. Sunt la fel de bune si sigur mai sanatoase, fara prajeala.
31 iulie 2010 la 22:52
Trebuie sa-ti transmit de la colegele mele de birou si ale tale de zumba ca pastele astea cu chiftele arata super interesant... Si lansez provocarea pentru pizza:D
2 august 2010 la 10:49
Si sunt si foarte bune :). Ce provocare cu pizza?
14 august 2010 la 23:41
Pentru o reteta de pizza, ofcors :D