Supa crema de mazare

Am vrut sa variez in ultima vreme ciorbele si supele pe care le tot mananc astfel ca am cautat o reteta de supa crema de mazare. Sunt o gramada, mi-a fost foarte greu sa aleg.

Azi vreau sa o fac din nou si mi-am dat seama ca nu mai stiu reteta. Si cauta iar o gramada pana am gasit-o in cele din urma si mi-am zis ca trebuie sa o pun aici sa o am la indemana :D

Asadar, ingredientele:

 - un borcan de mazare Olympia (a fost singurul de pe raft care nu avea zahar)
 - 1 cartof mai mare
 - 1 dovlecel
 - 2 morcovi potriviti
 - 2-3 fire de ceapa verde
 - 2 linguri ulei de masline
 - sare
 - piper
 - frunze de patrunjel
 - susan
 -  crutoane


Curatam legumele, le taiem bucati si le punem la fiert in aprox. 600-700 de ml de apa cu putina sare. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga si mazarea din borcan (eu scurg apa de la mazare) si se mai lasa sa fiarba inca 10-15 minute.

 

Dupa ce se iau de pe foc se lasa la racit cateva legume inainte de a le pune in blender pentru mixare impreuna cu uleiul de masline. Sa aveti grija sa ramana si lichid printre legume pentru ca altfel supa se transforma in piure. Se adauga sare si piper dupa gust.

Se serveste presarata cu frunze proaspete de patrunjel si crutoane, iar optional se pot pune si seminte de susan/in. (eu am pus frunzele de patrunjel in toata compozitia astfel incat nu sunt foarte vizibile in poza )


Mie imi place foarte mult, am facut-o deja de vreo 3 ori in ultima vreme.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS
Free Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design