Reteta de cheesecake cu capsuni


Ingrediente pt blat:
300 - 500g biscuiti digestivi (Belvita start sau Gullon)
100 g unt
4 – 5 lg de lapte
Crema:
250 g mascarpone
350 g branza de vaci
1 cutie mica Hulala
1 intaritor de frisca
70 g zahar brun
80 g zahar pudra vanilat (plicul albastru de la dr. Oetker)
7 capsuni taiate cubulete mai mici

Pt blat se zdobesc biscuitii (eu i-am pus intr-un servet si am trecut cu facaletul in toate directiile. Untul se topeste pe foc, se lasa putin sa nu fie fierbinte si se toarna peste biscuiti. Iistrangem in mana sa intre bine untul in ei, sa se umezeasca. Eu am pus si putin lapte ca mi s-a parut insuficient untul.
Se pun pe fundul unei tavi si se apasa cu o lingura de lemn sa se taseze cat mai bine. Se pun la rece.

Pt crema se amesteca mascarponele scos atunci de la rece cu zaharul (nu prea mult ca se moaie). Se adauga branza de vaci (data viitoare trebuie sa iau din aia fina nu normala). Separat am batut frisca cu un plic de intaritor si am adaugat-o la crema. Am incoporat usor si bucatelele de capsuni.
Nota: nu tineam sa folosesc frisca. Urmatorul vreau sa-l incerc numai cu mascarpone in cantitati cam egale cu branza si atat.

Am dat la rece minim 4-5 ore si apoi l-am ornat  cu cateva capsuni ramase.

Vreau sa mai incerc variatiuni cu diverse fructe de sezon, am vazut retete cu piersici, prune, mi-a placut cu afine, zmeura, dar si sa incerc sa bag cumva lamaie in crema sau nes ca cel de anul trecut, pudrat cu cacao si ornat cu felii de portocale.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS
Free Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design